Tulossa uimaan ensimmäistä kertaa?

Tutustu ensikertalaisen oppaaseen!

Uiminen on monipuolinen, tehokas mutta samalla hellävarainen fyysisen kunnon kohottaja ja ylläpitäjä! Uinti on mahtava vaihtoehto tavanomaisen lenkkeilyn ja laji harrastuksen rinnalle! Tästä oppaasta löydät kaiken tarpeellisen tiedon, mikäli tulet ensimmäistä kertaa Aaltotassuun!

Kuntoutettavien uimareiden kohdalla toivotaan hoitavan eläinlääkärin suosituksia, ohjeita ja yhteistyötä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Ennen uintia

o Ruokailun ja uinnin välissä on hyvä olla useampi tunti (esim. 4 h).
o Käytä uimari lenkillä ennen uintia, että kaikki tarpeet tulee tehtyä! Ja voit vielä pissattaa uimarin tien varressa ennen sisälle tuloa! Tämä siksi, että uinti voi olla jännittävä tilanne uusille uimareille, innostava ja kiihdyttävä tilanne konkareille. Uiminen kiihdyttää aineenvaihduntaa ja näillä toimenpiteillä pyritään ennaltaehkäisemään kakkavahinkoja altaassa. Kakkavahingon sattuessa allas joudutaan tehoklooraamaan -> ja seuraavat uintivuorot perumaan. Puhdistusmaksu 300€. Mikäli koirasi ulostaa altaaseen, ilmoitathan siitä välittömästi henkilökunnalle siivousta varten! Ns. kakkamaksu tulee maksaa joko käteisellä, pankkikortilla tai se laskutetaan vahingonaiheuttajan haltijalta. Kakkamaksu tulee maksaa laskulla olevien ohjeiden mukaisesti.
o Jos tarvitset uimarille useamman pyyhkeen (kylpylä on varannut teitä varten kaksi pyyhettä) niin muista ottaa niitä mukaasi!
o Varaa itsellesi vaihtovaatteet mukaan – altaan reunalla roiskuu vesi ja siellä kyllä kastuu!
o Saavuthan paikalle n. 10 min. ennen vuorosi alkua.
o Vaihda kylpylän sisäkengät jalkaasi, olemme olemme varanneet sinua varten ulko-oven viereen.. Omat kengät voit jättää kenkätelineeseen.
o Jätä ulkovaatteet naulakkoon
o Käytävällä on lukollinen lokero johon voit turvallisesti jättää esim. puhelimen ja kukkaron. Emme vastaa altaaseen pudonneista kännyköistä, kelloista tms. Emmekä kenenkään vaihtovaatteista. Jokainen on oman vakuutuksensa piirissä.
o Uimari voi odottaa vaatteidesi vaihdon ajan turvallisesti jo omalla pesupaikallaan joka on aivan lähellä pukukoppeja.
o Ennen uimaan menoa uimari on hyvä pestä. Näin irtokarvat, kura ja ulostejäämät huuhtoutuvat viemäriin eivätkä likaa altaan vettä.
o Pidä uimari kytkettynä liikkuessanne kylpylässä! Kylpylällä on käytössänne noutajataluttimia, joita suosittelemme käytettäväksi kylpylässä liikuttaessa.

o Ensimmäiset kerrat uudessa kylpylässä ovat kokeneellekin uimarille jännittävä kokemus.
o Saapuminen uuteen tilaan ja vielä kun taustalta voi kuulua lajitoverin riemullinen haukku ja veden loiske saavat jännitystason nousemaan.
o Ensikertalaisille ja tarpeen mukaan myös konkareille kylpylältä löytyvät uimaliivit. Autamme sinua oikeankokoisten liivien valinnassa. Tarvittaessa voit myös ottaa halutessasi omat liivit mukaan. Liivien käytöllä varmistetaan uimarin oikea uintiasento!
o Uimari totutetaan allasuintiin turvallisesti ja rauhallisesti asiantuntevan uittajan avulla, joka on mukana altaassa.
o Uimarille opetetaan kulkeminen altaaseen ja pois ramppia pitkin.
o Sinua ohjataan miten voit uittaa koiraasi altaan ulkopuolelta.
o Uintiaika on puoli tuntia, mutta ensimmäisillä kerroilla on hyvä pitää huilitaukoja, sillä 30 minuutin uinti vastaa useamman tunnin metsälenkkiä.
o Kylpylältä löytyy vesileluja, mutta voit ottaa toki omia ja tuttuja lelujakin mukaan!
o Jatkossa uintivuorolla voit touhuta allasalueella uimarin kanssa itsenäisesti.
o Tavoitteena on, että uimisesta jäisi miellyttävä kokemus ja rentoutunut olo!

Kylpylässä

Uinnin jälkeen

o Huolehdithan, että tuot uimarin pois altaasta heti vuoronne loputtua, sillä seuraava uimari odottaa jo malttamattomana omaa vuoroaan!
o Uimari kannattaa huuhdella uinnin jälkeen, näin mahdolliset kloorijäämät saadaan huuhdottua pois. Halutessasi voit toki pestä uimarin pesupaikalla olevalla shampoolla, tai voit ottaa oman shampoosi mukaan.
o Pesun jälkeen voit siirtyä uimarin kanssa kuivauspaikalle, josta löytyy pyyhkeitä ja kuivurit.
o Varsinkin kylmillä ilmoilla uimarin kuivaus kannattaa tehdä huolella ja kotimatkaa varten on hyvä varata loimi päälle.
o Uimisen aiheuttaman aineenvaihdunnan kiihtymisen johdosta uimaria kannattaa käyttää uinnin jälkeen lyhyillä kävelyillä. Samalla pieni liike auttaa lihaksia palautumaan uinnin rasituksista.
o Ruokaa voit antaa kotiinpaluun jälkeen ja juomista kannattaa tarjota tavallista enemmän.
o Uinnin jälkeen uni varmasti maistuu ja se onkin tärkeää fyysisen ja psyykkisen suorituksen jälkeen.

Milloin uinti tulee jättää väliin?

o Uimarilla on juoksuaika.
o Uimari on sairas, sillä on haavoja tai iho-ongelmia
o Uimari on ollut leikkauksessa ja ei vielä ole uintilupaa eläinlääkäriltä.
o Jos olet epävarma voiko uimari tulla, ota yhteyttä kylpylälle puhelimitse.

Varattujen uintivuorojen peruminen juoksujen tai sairastapausten vuoksi tulee tehdä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse!

Peruuttamattomista varauksista laskutamme 70% listahinnasta.

Viihtyisyyden ja turvallisuuden vuoksi huomioithan omalta osaltasi kylpylän ohjeiden noudattamisesta!